Què entenem per construcció contemporània? Quines particularitats té i quins periodes abarca? Ho expliquem tot en aquest article.

 

La feina, la família, els estudis, la compra, el tràfic....per fi a casa... A cavall entre tots els estils, rústic, provençal, de camp, minimalista, trobem la casa contemporània, entenent com a tal la casa habitual dels nostres temps.

Sempre funcional, amb espais grans i lluminosos, sugerirem al nostre client un terme mig entre simplificació de línies i excessives floritures, entre el pes dels massissos i elements més lleugers, però sempre tenint en compte el toc romàntic que dónen els materials, les formes, els colors. Donarem a la casa un aire càlid i acollidor però sempre sofisticat i especial en quant al disseny, disposició, distribució. Desenfadada i actual, còmode i funcional, racó de descans i de trobada familiar.

BREU HISTÒRIA DE CONSTRUCCIÓ MODERNA o CONTEMPORÀNIA

La construcció i arquitectura moderna, és el tipus de construcció realitzada durant el segle XX fins als nostres temps. La precedeixen el Modernisme o Art Nouveau (de finals del segle XIX a primers del XX), i l’Art Decó (entre les guerres de 1918 i 1939). Tampoc es tracta de l’art de vanguardia, que inclouria moviments com expressionisme, surrealisme, etc.

Va suposar una revolució en el camp de l’arquitectura i es caracteritza per la simplificació de les formes, l’absència ornamental, la prevalència pel disseny amb estil i sobretot per l’ús de noves tècniques i nous materials no utilitzats fins al moment: Acers, armats, sistemes de projectar els murs, etc.

També, a final del segle XX, apareix dins de la construcció moderna el corrent deconstructivista, consistent en la fragmentació, el procés de disseny  no linial, la inversió de les idees pel que fa a la superfície de les estructures, formes per distorsionar o dislocar alguns dels principis més elementals de l’arquitectura como ho són l’estructura i l’envolcall de l’edifició; l’aparença visual final dels edificis de l’escola deconstructivista es caracteriza per una estimulant caos controlat. Un gran i proper exemple sobre aquest tipus d’arquitectura i construcció n’és el Museu Guggenheim de Bilbao.

  No images found.

 

Últimes notícies

  • Hem començat l'estiu amb l'entrega d'una nova casa sostenible a Cardedeu. Elicsia es consolida com... Read more...

  • Sortim del confinament amb l'entrega d'aquesta nova casa sostenible d'una sola planta a... Read more...

  • 2020 ha començat amb l'entrega d'una nova casa que hem construït a Llagostera. Read more...

  • Elicsia Singular ha obtingut les certificacions ISO 9001 i ISO 14001 que acrediten la qualitat... Read more...

  • Des d'aquest Octubre Elicsia incorporem la domòtica a totes les cases que construïm. Hem introduït la... Read more...

 cecot Construmat logo ecoconstruccion     Ecologia1Ecologia2logoFibarobureau veritas

Elicsia Singular © 2022