Què entenem per construcció contemporània? Quines particularitats té i quins periodes abarca? Ho expliquem tot en aquest article.

 

La feina, la família, els estudis, la compra, el tràfic....per fi a casa... A cavall entre tots els estils, rústic, provençal, de camp, minimalista, trobem la casa contemporània, entenent com a tal la casa habitual dels nostres temps.

Sempre funcional, amb espais grans i lluminosos, sugerirem al nostre client un terme mig entre simplificació de línies i excessives floritures, entre el pes dels massissos i elements més lleugers, però sempre tenint en compte el toc romàntic que dónen els materials, les formes, els colors. Donarem a la casa un aire càlid i acollidor però sempre sofisticat i especial en quant al disseny, disposició, distribució. Desenfadada i actual, còmode i funcional, racó de descans i de trobada familiar.

BREU HISTÒRIA DE CONSTRUCCIÓ MODERNA o CONTEMPORÀNIA

La construcció i arquitectura moderna, és el tipus de construcció realitzada durant el segle XX fins als nostres temps. La precedeixen el Modernisme o Art Nouveau (de finals del segle XIX a primers del XX), i l’Art Decó (entre les guerres de 1918 i 1939). Tampoc es tracta de l’art de vanguardia, que inclouria moviments com expressionisme, surrealisme, etc.

Va suposar una revolució en el camp de l’arquitectura i es caracteritza per la simplificació de les formes, l’absència ornamental, la prevalència pel disseny amb estil i sobretot per l’ús de noves tècniques i nous materials no utilitzats fins al moment: Acers, armats, sistemes de projectar els murs, etc.

També, a final del segle XX, apareix dins de la construcció moderna el corrent deconstructivista, consistent en la fragmentació, el procés de disseny  no linial, la inversió de les idees pel que fa a la superfície de les estructures, formes per distorsionar o dislocar alguns dels principis més elementals de l’arquitectura como ho són l’estructura i l’envolcall de l’edifició; l’aparença visual final dels edificis de l’escola deconstructivista es caracteriza per una estimulant caos controlat. Un gran i proper exemple sobre aquest tipus d’arquitectura i construcció n’és el Museu Guggenheim de Bilbao.

  No images found.

 

Últimes notícies

  • Elicsia ha establert un compromís ètic amb els clients, els treballadors i el medi ambient. La... Read more...

  • Us presentem una de les cases sostenibles que entreguem aquesta primavera. Es troba a Sant Antoni... Read more...

  • Bureau Veritas ha validat que els consums de les cases d'Elicsia són certs. Read more...

  • Des d'aquest Octubre Elicsia incorporem la domòtica a totes les cases que construïm. Hem introduït la... Read more...

  • Tanquem Juliol finalitzant una nova casa sostenible. Un habitatge a Centelles de tres plantes que... Read more...

cecot    logo construmat     logo ecoconstruccion     logo pep    logo som energia

Ecologia1Ecologia2Ecologia3Ecologia4logoFibaro bureau veritas